Mi az az adatvezérelt marketing?

Az adatvezérelt marketing egy korszakot jelez, melybe az online marketing révén elérhető részletes analitikák révén lépett be a marketing. A korábbinál lényegesen hatékonyabbá teszi a célzást és relevánsabbá az üzeneteket.

2023. 03. 24. - tovább olvasom

Milyen a jó onboarding egy alkalmazásnál?

Amikor egy felhasználó először találkozik egy mobil- vagy webes alkalmazással, akkor lehet, hogy be kell vezetni annak használatába, meg kell ismertetni vele az egyes funkciókat. Ez az onboarding. De mitől lesz jó az onboarding folyamata?

2023. 03. 23. - tovább olvasom

Webáruház

Ingyenes Google Shopping: megéri használni?

A Google Shopping rendszere általában akkor került szóba, amikor webáruházak Ads-hirdetéseiről van szó. Ugyanakkor a Google Shopping nem csak hirdetésként működik. De érdemes vajon így használni? És ha igen, hogyan?

2023. 03. 22. - tovább olvasom

Melyek a jó SEO kulcsszavak? És hogyan találd meg őket? (Frissítve, 2023.03.21.)

A kulcsszókutatás fontos része a keresőoptimalizálásnak. Ezzel határozzuk meg, hogy milyen keresési kifejezésekre szeretnénk megjelenni jó pozícióban a találati oldalakon. Nem mindegy azonban, hogy választod ki a kulcsszavaidat. (Frissítés, 2023.03.21. – Egy új fejezettel bővítettünk: 6 kérdés, amit tegyél fel magadnak, ha jó kulcsszavakat akarsz találni)

2023. 03. 21. - tovább olvasom

Milyen AI-eszközöket használhatsz képi és írott tartalom készítéséhez? (Frissítve, 2023.03.16.)

Az elmúlt hónapokban az ChatGPT-től volt hangos a web, ugyanakkor az AI tartalomkészítő eszközök kínálata jóval szélesebb. Beletartoznak nem csak a szövegalkotó megoldások, hanem a kép- és videógyártó eszközök is. Ezek közül sorolunk fel néhányat. (Frissítés, 2023.03.16. – Hogyan tarthatod távol a weboldaladtól a ChatGPT-t?)

2023. 03. 16. - tovább olvasom

Már nincs is értelme rács alapján tervezni a weboldalakat?

Sok weboldalnál úgy tűnik, hogy szét vannak szórva rajta a weboldal-elemek, és ezek ráadásul össze-vissza mozdulnak el a különféle kijelzőméreteknél. A reszponzív design hajnalán olyannyira elterjedt rácsszerkezetet mintha egyáltalán nem is használnák.

2023. 03. 13. - tovább olvasom

Mi az a marketing-tölcsér? És hogyan alakítsd ki a sajátod? (Frissítve, 2023.03.10.)

Ha nem vagy járatos a marketingben, akkor furcsán hangozhat számodra a szó, de ha szoktad olvasgatni a bejegyzéseinket, akkor már többször belefuthattál. Igaz, eddig még nem magyaráztuk el, hogy miről is van szó, így most pótoljuk. (Frissítés, 2023.03.10. – Most kibővítettük a marketingtölcsér szakaszainak bemutatását, további részletekre kitérve).

2023. 03. 10. - tovább olvasom

Mire használhatod a Lighthouse-t? Mit mutatnak meg az egyes mérőszámok?

Az elmúlt hónapokban elég sokat olvashattál nálunk is a webes vitals mutatókról, és ennek kapcsán gyakran felmerült a Lighthouse, mint mérőeszköz. A Lighthouse segítségével ugyanis pontosan meg tudod állapítani, hogy mi a gond a weboldaladdal és hogyan tudod optimalizálni a sebességét. Elmondjuk, hogyan tedd, mit olvashatsz ki az egyes mérőszámokból. (Frissítve, 2023.02.28. – Egy új fejezettel bővítettünk: Eltávolítja a Google a TTI-mutatót a Lighthouse-ból)

2023. 02. 28. - tovább olvasom

Mi az a tartalmi audit? És mi értelme van elvégezni időnként?

Szoktál tartalmakat, például blogbejegyzéseket kirakni a weboldaladra? Tisztában vagy vele, hogy mi a helyzet a két-három évvel ezelőtt kirakott anyagaiddal? Hogy teljesítenek ezek, segítik-e még a céljaid elérését? Ha a kérdésekre választ akarsz kapni, akkor egy tartalmi audit keretében érdemes felülvizsgálnod a tartalmaidat.

2023. 02. 27. - tovább olvasom

A régi Instagram halott – de érdemes az új Instagramon jelen lenni?

Ha minden nap nézegetted az elmúlt években az Instagramot, akkor talán fel sem tűnt a változás, de ha valakinek kimaradt az indulás utáni állapot és 2023 közötti jó pár év, akkor azt látja, hogy az akkor megismert, “eredeti” Instagramból nem sok minden maradt. Érdemes még ragaszkodniuk a cégeknek ehhez a platformhoz?

2023. 02. 23. - tovább olvasom

Mire figyelj a Google Ads Performance Max kampányodnál? (Frissítve, 2023.02.15.)

2021 novembere óta már elérhetők a Google Ads fiókokban az úgynevezett Performance Max, vagyis “teljesítménymaximalizáló” kampányok. Habár nem feltétlenül ugrottak rá a hirdetők az új lehetőségre, sokan azért váltottak PMax-re, mert intelligens shopping kampányt használtak. Ezért elmondjuk, mit kell tudni az új kampánytípusról, és hogyan érdemes beállítani. (Frissítés, 2023.02.15. – Egy új fejezettel bővítettünk: Milyen hibákat követhetsz el a Performance Max kampányaidnál?)

2023. 02. 15. - tovább olvasom

Eltávolítja a hasonló közönségeket a Google az Adsből – hogyan igazodj a változáshoz?

A Google még a tavalyi év végén jelentette be, hogy 2023-ban elkezdi kivezetni az úgynevezett hasonló közönségeket vagy hasonló szegmenseket hirdetési platformjáról. Milyen változásokat eredményez ez az Ads-kampányaidnál?

2023. 02. 09. - tovább olvasom

5 vizuális megoldás, mely nagymértékben javítja egy weboldal használhatóságát

Ha jól használhatóvá, akadálymentessé akarod tenni a weboldalad, akkor van néhány vizuális megoldás, melyeknek kiemelten fontos szerepe lehet ebben. Ezeket tehát mindenképpen alkalmazni kell a felületed designjában.

2023. 02. 02. - tovább olvasom

Hogyan bővítheted az e-mail listád az Instagram és a Facebook segítségével?

Ha az e-mail listádat akarod bővíteni, akkor erre a célra használhatod a Meta Business Suite és az Instagram nyújtotta lehetőségeket is. Ebbe beletartoznak különféle passzív megoldások és célzott kampányok is. Ezeket közül sorolunk fel néhányat. (Frissítés, 2023.01.20. – Egy új fejezettel bővítettünk: Megoldások Facebookra)

2023. 01. 20. - tovább olvasom

Érdemes még QR-kódot használni? És ha igen, hogyan?

Habár a QR-kódok már több mint egy évtizede velünk vannak, és voltak hullámvölgyeik, úgy tűnik, hogy még mindig nem koptak ki, sőt ismét növekszik a népszerűségük. Van néhány tippünk a használatukhoz.

2023. 01. 19. - tovább olvasom

Mi az a HTTP/3? És miért lehet számodra is hasznos? (Frissítve, 2023.01.10.)

Míg régen az internet chatfórumokat és blogokat jelentett, mára már 4K-s videókat nézünk rajta, képeket szerkesztünk, játszunk, vásárolunk, bankolunk, home office-ban használjuk munkára, stb. Ahogy egyre komplexebbé váltak a webes alkalmazások, úgy nőtt az igény egy hatékonyabb és biztonságosabb internetprotokollra. Ez lett a HTTP/3. (Frissítés, 2023.01.10. – Egy új fejezettel bővítettünk: Google: a HTTP/3 nincs befolyással a SEO-ra)

2023. 01. 10. - tovább olvasom

Merre tart a Facebook és merre tartanak a Facebook-hirdetések 2023-ban?

Milyen változásokat érdemes figyelembe venned, ha Facebookot és azon belül Facebook-hirdetéseket használsz?

2023. 01. 09. - tovább olvasom

Mi az a UX-audit és hogyan zajlik?

A UX-audit az a folyamat, melynek segítségével beazonosíthatók olyan problémák, melyek negatívan befolyásolják a felhasználói élményt a digitális termékeknél, például weboldalaknál és alkalmazásoknál.

2022. 12. 15. - tovább olvasom

Néhány WordPress oldalbeállítás, ami fontos SEO-szempontból

A WordPress-alapú weboldalak esetében akad néhány olyan beállítás, melyek ugyan önmagukban még nem elegendőek a jó helyezéshez a keresőben, de hozzájárulnak a megfelelő keresőoptimalizáltsághoz.

2022. 12. 01. - tovább olvasom

Szükség lehet-e élő chatre a weboldaladon? Milyen előnyei és hátrányai vannak? (Frissítve, 2022.11.25.)

Az elmúlt évek alatt az élő chat sok weboldal/webáruház esetében vált kiegészítő ügyfélszolgálati megoldássá. Hiszen előnye, hogy telefonhívás nélkül elvileg azonnal elérhető a cég, ahol az ügyfelek elmondhatják a problémájukat. (Frissítés, 2022.11.25. – Egy új fejezettel bővítettünk: Milyen számokkal mérhető egy élő chat teljesítménye?)

2022. 11. 25. - tovább olvasom