Néhány WordPress oldalbeállítás, ami fontos SEO-szempontból

A WordPress-alapú weboldalak esetében akad néhány olyan beállítás, melyek ugyan önmagukban még nem elegendőek a jó helyezéshez a keresőben, de hozzájárulnak a megfelelő keresőoptimalizáltsághoz.

2022. 12. 01. - tovább olvasom

Szükség lehet-e élő chatre a weboldaladon? Milyen előnyei és hátrányai vannak? (Frissítve, 2022.11.25.)

Az elmúlt évek alatt az élő chat sok weboldal/webáruház esetében vált kiegészítő ügyfélszolgálati megoldássá. Hiszen előnye, hogy telefonhívás nélkül elvileg azonnal elérhető a cég, ahol az ügyfelek elmondhatják a problémájukat. (Frissítés, 2022.11.25. – Egy új fejezettel bővítettünk: Milyen számokkal mérhető egy élő chat teljesítménye?)

2022. 11. 25. - tovább olvasom

Google Analytics 4: milyen változást hozott? Hogyan használd? (Frissítve, 2022.11.22.)

A Google Analytics 4 komoly változást jelent a megszokott Analytics-környezethez képest: más adatokat gyűjt, máshogy tárolja ezeket, és máshogy jeleníti meg. Annak ellenére, hogy ez sokakat csak megzavar, előrelépésről beszélhetünk a Google analitikai rendszerében. (Frissítés, 2022.11.22. – Egy új fejezettel bővítettünk: Mire számíthatsz, ha átváltasz GA4-re?)

2022. 11. 22. - tovább olvasom

Google: hogyan használd a keresési operátorokat SEO-ra? (Frissítve, 2022.11.10.)

A Google adott ki nemrég tájékoztatást arról, hogy milyen keresési operátorokat ajánl, és azokat hogyan lehet keresőoptimalizálási tevékenységre használni. De ezeken kívül is bemutatunk még néhányat. (Frissítés,2022.11.10. – Bővítettük ezt a fejezetet: Milyen keresési operátorokat használhatsz még SEO-ra?)

2022. 11. 10. - tovább olvasom

Mi az a KPI? És hogyan találd meg a tiéd?

A KPI a key performance indicator kifejezés rövidítése, magyarul fő teljesítménymutatónak szokták fordítani. Egy olyan mennyiségi mutatóról van szó, melyet a cégek azért használnak, hogy általa nyomon kövessék a teljesítményüket.

2022. 10. 31. - tovább olvasom

Mi az a CTR (átkattintási arány)? Van olyan, hogy jó CTR? (Frissítve, 2022.10.25.)

Az átkattintási arány (CTR) egy online marketingben használt mérőszám, mellyel a felhasználói aktivitás mérhető. Nézzük, hogy mit árul el ez a szám, és hogyan lehet rajta javítani! (Frissítés, 2022.05.25. – Egy új fejezettel bővítettünk: Hogyan javíts az átkattintási arányon a Google Ads hirdetésednél?)

2022. 10. 25. - tovább olvasom

Hogyan használd ki a “pozíció hatást” a webdesignban?

A “pozíció hatás” is egy olyan elv a webdesignban, mely az emberi agy működési sajátosságaira épít. Sokan már találkozhattak az elvvel más területeken, ugyanakkor alkalmazása hozzájárulhat a jobb weboldalak kialakításához.

2022. 10. 13. - tovább olvasom

Mire figyelj a Google Ads Performance Max kampányodnál? (Frissítve, 2022.10.06.)

2021 novembere óta már elérhetők a Google Ads fiókokban az úgynevezett Performance Max, vagyis “teljesítménymaximalizáló” kampányok. Habár nem feltétlenül ugrottak rá a hirdetők az új lehetőségre, sokan azért váltottak PMax-re, mert intelligens shopping kampányt használtak. Ezért elmondjuk, mit kell tudni az új kampánytípusról, és hogyan érdemes beállítani. (Frissítés, 2022.10.06. – Bővítettük ezt a fejezetet: Hogyan javítsd a PMax kampányod teljesítményét?)

2022. 10. 06. - tovább olvasom

Milyen legyen egy jó “áraink” oldal?

“Áraink” vagy “árak” oldalt a szolgáltatásokat kínáló cégek szoktak elhelyezni a weboldalukon. Néha azonban ezek az oldalak túl bonyolulttá válnak, ami abból következik, hogy nem tudják, milyen elvek alapján jelenítsék meg és rendezzék el az információkat.

2022. 09. 30. - tovább olvasom

Melyek a jó SEO kulcsszavak? És hogyan találd meg őket? (Frissítve, 2022.09.22.)

A kulcsszókutatás fontos része a keresőoptimalizálásnak. Ezzel határozzuk meg, hogy milyen keresési kifejezésekre szeretnénk megjelenni jó pozícióban a találati oldalakon. Nem mindegy azonban, hogy választod ki a kulcsszavaidat. (Frissítés, 2022.09.22. – Egy új fejezettel bővítettünk: Hogyan találd meg a számodra legértékesebb kulcsszavakat?)

2022. 09. 22. - tovább olvasom

Mi az a HTTP/3? És miért lehet számodra is hasznos? (Frissítve, 2022.08.29.)

Míg régen az internet chatfórumokat és blogokat jelentett, mára már 4K-s videókat nézünk rajta, képeket szerkesztünk, játszunk, vásárolunk, bankolunk, home office-ban használjuk munkára, stb. Ahogy egyre komplexebbé váltak a webes alkalmazások, úgy nőtt az igény egy hatékonyabb és biztonságosabb internetprotokollra. Ez lett a HTTP/3. (Frissítés, 2022.08.29. – Több ponton is bővítettük a bejegyzést, így ezzel a fejezettel is: Mennyivel gyorsabb a gyakorlatban a HTTP/3?)

2022. 08. 29. - tovább olvasom

Mi az az állapotoldal? És miért lehet hasznos egy weboldalon?

A felhasználók egyre inkább elvárják a cégektől azt, hogy átlátható legyen a működésük, minél közvetlenebb kapcsolatot alakítsanak ki a közönségükkel. Ebbe beletartozik az is, hogy a látogatók tisztában legyenek egy weboldal pillanatnyi állapotával.

2022. 08. 18. - tovább olvasom

Strukturált adatok, Schema, JSON-LD: hogyan használd őket a weboldaladon? (Frissítve, 2022.08.11.)

Ma már minden weboldalon szükség van strukturált adatokra, a schema.org és a JSON-LD használata pedig jó megoldást kínál erre. Habár a strukturált adatok és a schema használata már hosszú évekre nyúlik vissza, még mindig nem mindenki számára bevett gyakorlat az alkalmazásuk. (Frissítés, 2022.08.11. – Egy új fejezettel bővítettünk: A Schema lett az új SEO-spam?)

2022. 08. 11. - tovább olvasom

Mire kell figyelned a weboldalad költöztetésénél? (Frissítve, 2022.07.14.)

Egy weboldal migrálására bármikor sor kerülhet, ilyenkor sokszor felmerül az ügyfelek részéről, hogy nem szeretnék, ha mindez a találati oldalakon való helyezésüket rontaná. Ezért figyelni kell a weboldalon azokra az elemekre, melyek keresőoptimalizálási szempontokból fontosak. (Frissítés, 2022.07.14. – Új fejezetekkel bővítettünk, de kiegészítettük a listát is.)

2022. 07. 14. - tovább olvasom

Miért kell a legtöbb WordPress-alapú oldal karbantartásához szakember?

Ha azt akarod, hogy a WordPress-alapú oldalad mindig stabilan és problémamentesen működjön, akkor folyamatos karbantartásra van szüksége. Ami csak alapszinten jelenti azt, hogy elegendő időnként belépni a vezérlőpultba és telepíteni a frissítéseket.  Bár utóbbi egyszerűnek tűnik első pillantásra – és adja a WordPress egyik vonzerejét -, nem feltétlenül az.

2022. 06. 09. - tovább olvasom

Miben különbözik a Google és a Bing SEO-ja?

Habár Magyarországon az elmúlt két évben 4 százalék körül mozgott a Microsoft keresőjének, a Bingnek a részesedése, mégis a második legnagyobb keresőről van szó, így talán érdemes egy pillantást vetni arra – már csak érdekességképpen is -, hogy mit kell máshogy csinálni, ha Bingre próbálunk keresőoptimalizálni.

2022. 05. 26. - tovább olvasom

Mi az a Google Data Studio? És mire használhatod?

A Google Data Studio egy olyan, ingyenes eszköze a Google-nek, melynek segítségével többféle forrásból származó adatokat szervezhetsz egyetlen felületre, majd ezeket az adatokat egy vizuálisan elfogadható formában bemutathatod. A jelentések személyre szabhatók és könnyen megoszthatók, így jó eszköz lehet a weboldaltulajdonosok számára áttekinteni, rögzíteni és bemutatni a helyzetet.

2022. 05. 19. - tovább olvasom

Kontraszt a webdesignban: mire és hogyan használd?

Sokan, amikor a kontraszt szót meghallják, arra gondolnak, hogy az új weboldalukon fehér alapon fekete a szöveg, tehát jó a kontraszt, léphetünk tovább. A kontraszt azonban nem merül ki ennyiben, hiszen nem is csak a színek kapcsán beszélhetünk kontrasztról egy weboldalon, miközben rendkívül fontos a szerepe a webdesginban. A hiánya pedig teljesen használhatatlanná tehet egy weboldalt.

2022. 05. 05. - tovább olvasom

Mire használhatod a Lighthouse-t? Mit mutatnak meg az egyes mérőszámok?

Az elmúlt hónapokban elég sokat olvashattál nálunk is a webes vitals mutatókról, és ennek kapcsán gyakran felmerült a Lighthouse, mint mérőeszköz. A Lighthouse segítségével ugyanis pontosan meg tudod állapítani, hogy mi a gond a weboldaladdal és hogyan tudod optimalizálni a sebességét. Elmondjuk, hogyan tedd, mit olvashatsz ki az egyes mérőszámokból.

2022. 04. 21. - tovább olvasom

SEO: mire és hogyan használhatod a Google automatikus kiegészítés funkcióját?

A Google kereső automatikus kiegészítés funkciója egy hasznos eszköz a keresőoptimalizálásban, kulcsszavak, témák megtalálásához. Ha kulcsszókutatásról van szó, érdemes az automatikus kiegészítés előrejelzéseit az elsők között megvizsgálni.

2022. 04. 14. - tovább olvasom