Meglepetés! Dupláztuk a memóriát

Szerver

Csendben, rendben lezajlott a Magyar Telekom villamosenergia-rendszerének karbantartása, újraindultak a gépek, elégedetten morajlanak szervereink. De nem csak ennyi történt: szétdobtunk közöttük 72 GB-nyi plusz memóriát, hogy igazán boldogok legyenek ők és Ti is!

Miközben tegnap nagyon trükkösen csak az kommunikáltuk, hogy a Magyar Telekom villamosenergia-rendszerének karbantartására kerül sor ezen a hideg, de kellemes őszi napon, ezt az egyébként nem túl kellemes eseményt kihasználtuk arra a meglepetésszerű partizánakcióra, hogy szervereinkben elhelyezzünk plusz 72 GB-nyi memóriát.

Ez azt jelenti, hogy a weboldalakat kiszolgáló virtuális webszervereinkbe az eddigi 4GB helyett 8 GB-nyi memória kerül, valamint SQL szervereink közül négy esetében szintén 4-ről 8-ra növeltük a GB-ok számát. Ezáltal az adatok feldolgozása gyorsul, mivel több ideiglenes adatot tudunk a szervereink memóriájában tárolni és feldolgozni, így pedig nem kell minden lehívás esetén a merevlemezekhez nyúlni. Nő tehát sebesség, és ez jó.

Végül egy ábra a grafikonok szerelmeseinek. Itt látható, hogy hol történt a mai napon leállás, és pontosan mennyi ideig tartott. A jobb oldali részre kell figyelni, ahol a nagy semmi látható, hiszen ez éppen azt mutatja, hogy ott zajlottak le az előbb említett rendkívüli horderejű események:

szerverek-mukodese

Címkék:

A Webshark.hu a hozzászólásoknál előzetes moderálást alkalmaz. Moderálási szabályaink itt olvashatók.