A Webshark reszponzív designjával üti ki a konkurenciát a Tandemcentrum

2

“A mi szakmánkban, nagyon fontos a webes megjelenés. Elavult, rosszul üzemelő oldallal nem lehet megmaradni az élvonalban” – magyarázta Kovács János, a Tandemcentrum vezetője, hogy miért is volt szükségük új weboldalra, ami reszponzív design alapú lett, és ami az egyik követelmény volt. Kiderül az is, hogy miért volt ez fontos számára.

A Webshark egyik legújabb fejlesztése a Tandemcentrum új oldala. Nálunk már évek óta természetes, hogy reszponzív design alapon készül egy honlap, ez azonban még sok weboldal-tulajdonos számára nem ennyire evidens. A Tandemcentrum számára az volt. De miért is van szükség reszponzív design alkalmazására? Kovács János valószínűleg meggyőzőbben mondja el, mint ha mi próbálnánk érveket felsorakoztatni.

Miért alapkövetelmény ma már a reszponzív design?

A Tandemcentrum vezetője azzal a problémával kereste meg a Websharkot, hogy a régi weboldala egyszerűen elavult, és úgy érezte, hogy nem igazán tudja lenyűgözni az oldalára látogató érdeklődőket, a mobilos és tabletes nézetről nem is beszélve. “A régi weboldalam sajnos elavult rendszerben, elavult technikával készült. Nekem például nagyon fontos a jó levelező és kuponküldő rendszer, ami kicsit sem működött jól. Ez most úgy néz ki, hogy kiváló lett. A másik a zenehallgató funkció, ami szintén nem működött.”

“Minket nagy százalékban az interneten keresnek meg. Tekintettel arra, hogy elég nagy a konkurencia, igen fontos egy megnyerő és modern weboldal. Manapság sokan neteznek okostelefonon és tableten, szóval alapkövetelmény egy jó reszponzív design” – derült ki szavaiból.

Balra a Tandemcentrum régi oldala, és jobbra az új, reszponzív design

Balra a Tandemcentrum régi oldala, és jobbra az új, reszponzív design

Ezzel pedig nem volt gond, a weboldalért felelős fejlesztőnk, Laki Ádám WordPress-motorral, a megrendelő igényeinek és kéréseinek megfelelően készítette el a Tandemcentrum új weboldalát. Mint mondta, a reszponzív design megvalósítása jelentette a legnagyobb kihívást az oldal elkészítése során. “A mobile first szemléletet szem előtt tartva, alulról felfelé építkeztünk, tehát elsőként a mobil eszközökön (telefon, tablet) alakítottuk ki az oldal megjelenését. Ez a módszer egy kicsit több tervezést igényel, mint a desktop downnak nevezett megoldás (amiben fentről lefelé haladunk). A mobile first megoldás legnagyobb előnye, hogy egy optimális végeredményt kapunk, és így könnyedén tudjuk szabályozni, hogy csak azokat az elemeket töltsük le mobileszközön, ami épp szükséges. Nem mellesleg az oldal is könnyebben kezelhető a továbbiakban” – tette hozzá Ádám.

Bootstrap keretrendszer és sequence.js

Aztán belelendülve a technikai részletekbe elmondta, hogy az oldal Bootstrap-keretrendszer segítségével készült, ami az egyik legfejlettebb front-end keretrendszer, rengeteg modullal. Csak a szükséges modulok kerültek betöltésre, mint a tipográfia és rácsrendszer, aminek köszönhetően jóval karcsúbb eredményt kaptunk.

“Az alkalmazkodó oldaltervnek és a párhuzamos lapozónak köszönhetően főoldali animáció megvalósítása időigényes volt. A sequence.js személyében sikerült találni egy nagyon jó megoldást, ami az animáció során csupán CSS-t használ, így biztosak lehettünk benne, hogy a lapozás még egy gyengébb képességű mobil eszközön is használható eredményt ad majd” – jegyezte meg Ádám.

Hozhatja az eredményeket a reszponzív design

Aki úgy tűnik jó munkát végzett, mert mint Kovács János fogalmazott: “A kollégák minden igényemet kielégítették, szóval elégedett vagyok. Nem vagyok egy egyszerű ügyfél, de ezt is jól kezelték”.

Kovács János az új honlap indulásával már bízik a hamarosan jelentkező eredményekben. “Komoly eredményt várok a webfejlesztéstől, mert az emberek sokszor az első benyomás alapján választanak. Tehát több lapot átnézve, a legszimpatikusabb mellett fognak dönteni. És természetesen ott jelentkeznek tandemugrásra” – tette még hozzá, és mi is azt mondhatjuk, a logika hibátlan, ezért van szükség a fejlődésre, és a legújabb technikai kihívásoknak és ügyféligényeknek megfelelő weboldal elkészítésére. Amíg még nem késő.

Címkék: , ,

A Webshark.hu a hozzászólásoknál előzetes moderálást alkalmaz. Moderálási szabályaink itt olvashatók.

Széchenyi 2020