Videó, háttérvideó a weboldalon: miért jó? Mire és hogyan használhatod?

Tartalomjegyzék
Bővített tartalomjegyzék

Az online videó egyre népszerűbb tartalmi forma a neten. A számok azt mutatják, hogy hatékony is, amikor fel kell kelteni a közönség figyelmét. Elgondolkodtál már azon, hogy talán Neked is videókkal kellene elkápráztatnod a célcsoportodat? De nem tudod, hogy miről és hogyan készíts videókat?

Ha egy kép többet ér ezer szónál, akkor mennyit ér egy videó? Habár a weboldalak tartalmának a gerincét a szövegeknek és a képeknek kell adni, ezek gyakran nem vonják magukra kellő mértékben a felhasználók figyelmét. Egy videó viszont képes lehet erre, már ha jól van megcsinálva.

Miért is lehet neked hasznos egy videó?

Egyrészt azért mert videókkal sok esetben könnyebben át tudod adni azokat az információkat, amelyeket át szeretnél adni a közönségednek. És nem állsz meg pusztán az információközlésnél, hanem hangulatokat, érzelmeket is könnyebben közvetíthetsz videók által, megteremtheted a megfelelő atmoszférát a weboldaladon.

A videók tehát remek lehetőséget nyújtanak érzelmek kiváltására, a felhasználói elköteleződés fokozására. Tulajdonképpen ez a legnagyobb erősségük. Gondolj a videókon bemutatott mosolygó, vidám, elégedett emberekre, a boldog gyermekekre, és hogy ezek milyen érzéseket keltenek benned, és hogy mindezt hozzákapcsolod egy adott céghez, termékhez, weboldalhoz. De persze sokkal árnyaltabb hangulatok is közvetíthetők videók által. Arra azonban figyelj, hogy túltolni nem szabad az érzelmekkel való játékot, mert könnyen önmaga paródiájába fordulhat egy-egy ilyen videó!

A videók több látogatót is hozhatnak a weboldaladra, akik ráadásul tovább maradnak ott, hiszen ahelyett, hogy pár másodperc alatt átfutnák a weboldalad tartalmát, egy videóval ennél sokkal több időt töltenek. Különösen a fiatalabb közönség számára lehet vonzó a videós tartalom, hiszen ők jellemzően több időt töltenek videók nézésével, mint szövegek olvasásával. Ha a videóid minősége kiemelkedő, akkor azon is elgondolkodhatsz, hogy a YouTube-on és a Facebookon is megjelensz velük. És az az előnyük is megvan, hogy megosztásuk és kommentelésük is gyakoribb, mint az egyszerű linkeké.

Ne úgy gondolj ma már a videókra, mint régen! A YouTube-nak és a HTML5-nek köszönhetően interaktív médiává vált, a megjelenő információk a környezettől függően változathatók. Ezáltal pedig sokkal összetettebb üzenetek átadására is alkalmas a videó, segíti a megértést, ráadásul szórakoztató módon teszi ezt.

Tagadhatatlan ugyanakkor, hogy a videó nem egy egyszerű és olcsó műfaj. Természetesen már itt is megjelentek a stock-megoldások, mint a fotóknál, így ha adott esetben ez is megfelel a célnak, akkor olcsóbban megoldhatod a videó kérdését. Ezek persze önmagukban nem lesznek alkalmasak például egy facebookos megjelenésre. Oda vagy a YouTube-ra mindenképpen eredeti megoldásokra lesz szükséged.

De lássunk néhány számot!

Miért kötelező a videós tartalom 2017-ben?

 • 2017-ben már a webes forgalom 74 százalékát adják a videók.
 • Egy hónap alatt több videó kerül feltöltésre, mint amennyit 3 évtized alatt a tévében gyártottak.
 • Az emberek 65 százaléka a videóknak több mint háromnegyedét megnézi.
 • A tablet-tulajdonosok 33 százaléka napi egy órát néz videókat az eszközén.
 • Az okostelefon-tulajdonosok 28 százaléka néz videókat legalább naponta egyszer mobilon.
 • Az emberek 78 százaléka minden héten megnéz egy online videót.
 • Az emberek 55 százaléka naponta teszi ezt.
 • A Facebookon 500 millió felhasználó néz videókat minden nap.
 • 85 százalékuk hang nélkül teszi.
 • A Snapchat-használók 10 milliárd videót néznek meg naponta.
 • A cégvezetők 75 százaléka legalább hetente megnéz egy munkával kapcsolatos videót.
 • 59 százalékuk úgy véli, hogy ha egy oldalon egy anyag elérhető szöveges és videós formában is, akkor inkább a videót nézik meg.
 • 54 százalékuk hetente egyszer megoszt egy munkával kapcsolatos videót a kollégáival.
 • A marketingesek 69 százaléka használja már a videót és 31 százalék tervezi.
 • A marketingesek 93 százaléka online marketingre, eladásra és kommunikációra használja a videókat.
 • A B2B cégek 96 százaléka tervezi videók használatát tartalommarketingjük részeként ebben az évben.
 • A marketingesek 52 százaléka szerint a videó hatékony a márkaismertség növelésére, leadgenerálásra, és a közönség elkötelezésére.
 • Ha egy hírlevél tárgyában szerepel a “videó” szó, akkor 19 százalékkal nő a megnyitási arány, 65 százalékkal az átkattintási arány, míg a leiratkozások száma 26 százalékkal csökken.
 • Ha egy hírlevélben videó található, akkor 200-300 százalékkal nő az átkattintási arány.
 • Azokon a weboldalakon, amelyeken videó található, átlagosan 2 perccel több időt töltenek az emberek.
 • A marketingesek 52 százaléka szerint a videó hozza a legjobb megtérülést minden tartalomtípus közül.

(Infografika a forrásokkal itt található.)

Te is használnál a videókat? Csak nem tudod, hogyan indulj neki?

A Steamfeed összeszedett néhány témaötletet.

Eseményekről készült videók

Egy élő közvetítés elsősorban azoknak szólhat, akik nem tudnak jelen lenni személyesen egy eseményen. Egy ilyen közvetítés tartalmazhatja a teljes eseményt, vagy annak csak egy részét. Ami fontos, hogy a közönségedet előre tájékoztasd arról, hogy live streamingre készülsz, így nem maradnak le róla. Ha meghívnak egy iparági eseményre, az arról készült videót ugyancsak közzéteheted a célcsoportod számára, akár a Facebookon, akár más közösségi média oldalakon keresztül.

Egy új termék bevezetése

Ma már mindenféle méretű cég használ online videókat, amikor elindít egy új terméket vagy szolgáltatást. Egy ilyen videóval bemutatható az adott termék, azonban néhány cég itt nem áll meg, még azt is közzéteszik, hogy miként érdemes használni az adott terméket. Egy-egy ilyen termékbevezetés egyébként arra is lehetőséget nyújt, hogy árengedményt adj az ügyfeleknek egy meghatározott időre.

Hírek megosztása

Nem csak szöveges formában lehet tájékoztatni arról az embereket, hogy mi történik a céggel vagy mi a helyzet egyes termékekkel, szolgáltatásokkal, hanem videón is. Keress különféle kreatív megoldásokat, hogy lenyűgözd a közönségedet. Adhatsz nekik hasznos tippeket is, így többször visszatérnek, ami persze azt is jelenti, hogy több esélyed lesz az eladásra. A legfontosabb azonban, hogy értéket adj számukra és legyél következetes.

Kérdések és válaszok

Egy jó megoldás, ha a felhasználói kérdésekre videón adsz válaszokat. A Facebook Live egy interaktív megoldás a kérdések megválaszolására. Akár azokra, amelyek a weboldaladon felmerültek, akár pedig azokra, melyek egy ilyen esemény során bukkannak fel. De Te is feltehetsz kérdéseket a közönségednek, csak ne felejtsd el lejegyezni a válaszaikat. Ezeket az információkat ugyanis felhasználhatod a terméked fejlesztésére.

Hirdetési eszköz

A videós hirdetés ma már megszokott dolog. Évekkel ezelőtt az egyetlen csatornát ezek bemutatására a tévé jelentette, mára azonban az elsődleges felület az internet lett. Most már a cégek közvetlenül az érdeklődők mobilján jelenítik meg a videóhirdetéseket. Erre az egyik példa a YouTube hirdetés, mely még mindig relevánsnak számít. Annak érdekében, hogy elérd az elvárt eredményeket, rövid, de jó minőségű videókat készíts. Nem kell ehhez ma már kamera sem, hiszen sok mobiltelefon elfogadható minőségű videók készítésére képes.

És egy külön pontban a hatodik lehetőség:

Háttérvideók használata

A háttérvideók használata egy jó pár éve megjelenő trend a webdesignban, mely azonban még mindig vitákat generál a szakemberek között. Egyrészről ugyanis ott van az, hogy hatékonyan képes felkelteni az emberek figyelmét, miközben nem túl tolakodóan fut a háttérben.

További fontos jellemzőjük, hogy hatásuk különbözik az oldalon szereplő szövegektől és képektől. Míg utóbbiak elsősorban informálják a látogatókat a cég tevékenységéről, történetéről, céljairól, termékeiről és szolgáltatásairól, addig a videóknál az elsődleges cél már inkább az érzelmek kiváltása lesz. Kevésbé az, hogy információt adjanak át. Az érzelmek pedig rendkívül fontos szerepet játszanak egy márka image-ének építésekor, vagy akár a konverzióknál.

Háttérvideó a Smith oldalán

Másrészről viszont sokan úgy vélik, hogy a háttérvideók rontják egy weboldal használhatóságát, kizárólag esztétikai vonzerővel bírnak. Ez pedig hasonló jelenség ahhoz, mint amikor még flash-sel voltak tömve a weboldalak. Ezek mára eltűntek, okkal. Ugyanakkor persze a háttérvideók mégis adnak egy dinamikus, életteli vonást a weboldalaknak, melyek az érzelmek kiváltása révén nagyobb elköteleződést tudnak kiváltani a látogatókból. Ami persze csak akkor igaz, ha jól használod ezeket a háttérvideókat! De lássuk előbb részletesen, melyek a háttérvideók előnyei és melyek a hátrányai!

A háttérvideók előnyei

 • Vizuálisan vonzó – a videóháttereket használó weboldalak kiemelkednek a statikus weboldalak tömegéből. Egyediségüknek köszönhetően képesek több látogatót vonzani, és elköteleződést kiváltani.
 • Ha videót használsz, akkor az emberek azt látják, hogy “trendi” vagy, egy olyan technológiát használsz, ami még nem érhető el mindenhol a weben.
 • A kritikusnak számító első néhány pillanatban tudsz a videóddal hatni rájuk, és bizalmat kelteni, ami aztán a későbbiekben további elköteleződésre ösztönzi őket.
 • Háttérvideón könnyen át tudod adni a márkád üzenetét.
 • Ugyanakkor el tudod magyarázni velük a terméked vagy szolgáltatásod lényegét, használatát.
 • Az emberek jobban szeretnek megnézni egy videót, mint elolvasni egy szöveget.

A háttérvideók hátrányai

 • Lassítják a weboldalt – a videók méretükből következően jelentősen lassíthatják egy weboldal betöltődési idejét. Még ha optimalizálod is a teljesítményüket, akkor is lassabban fognak betöltődni, mint egy háttérkép. Az emberek pedig nem szeretik a lassú weboldalakat, és otthagyják őket, mielőtt betöltődnének.
 • Nem igazán mobilbarátok – a mobilos böngészők nem játsszák le automatikusan a videókat. Beállíthatsz egy trigger elemet, melynek révén egy bizonyos terület megérintésére elindul a videó, ez azonban nem az igazi, mert a felhasználót váratlanul éri. Ráadásul sok esetben mobilnetet használva böngésznek, és az adatcsomagok mérete korlátozott.
 • Megzavarhatja az embereket, ha túl nagy videót használsz, mely a hajtás feletti részt teljesen betölti, és még szövegek is megjelennek előtte. Nehezen tudják megfejteni az üzenetedet, mert nem tudják, mire figyeljenek. Ahelyett, hogy érzelmet váltanál ki belőlük, és tovább kalauzolnád őket abba az irányba, ahol bemutathatod, mit kínálsz nekik, a figyelmüket inkább az köti le, hogy mennyire zavarba ejtő is a weboldalad.

Mire figyelj háttérvideók használatánál?

Háttérvideók nem valók minden weboldal számára. Ha csak egyszerűen a trendet akarod követni, akkor nem sokat segítesz a látogatóidnak a weboldalad használatában.

Neked is jó választás lenne egy háttérvideó a weboldaladra?

A Goby Savy hat, háttérvideókat használó weboldal alapján vizsgálta meg, hogy valóban hasznosak, jól használhatók-e ezek. A vizsgált oldalak az Airbnb, a Glowforge, ZippyShell, Squerspace, Checkland Kindleysides és az Adaptable voltak. A következtetések pedig a következők:

 • Érdemes videót használni, ha meg akarjuk mutatni azt a teljes érzelmi hatást, amit a szolgáltatásunk gyakorol a vásárlóra.
 • Ha olyan komplex szolgáltatást kínálunk, melyet érthetőbben el lehet magyarázni egy rövid videóban, mint szövegben.
 • Ugyanakkor, ha a teljes magyarázathoz egynél több háttérvideóra van szükséged, több aloldalon keresztül, akkor már jobb választás egy rendes, hangos videó használata, mely bemutatja a termékedet vagy a szolgáltatásodat.
 • Ha a terméked mondjuk egy szoftver, melyet széles közönségnek szánsz, akkor a háttérvideódon bemutathatod az embereket, akik azt épp használják. Mert ha az emberek azt látják, hogy mások könnyen és megelégedéssel használják a termékedet, akkor el tudják képzelni, hogy nekik is így fog menni.
 • Ha szolgáltatást kínálasz az embereknek, akkor mutathatod a cégeden belül zajló munkát, mert ez nyitottságot és átláhatóságot sugall.
 • De pusztán azért, hogy mozogjon valami a háttérben a weboldaladon, de nincs semmi funkciója, még nem érdemes háttérvideót készíteni, mert ez csak zavarja az embereket.
 • Annak sincs értelme, hogy az embereknek erőlködniük kelljen az üzenet megfejtésében, mert nem világos és egyértelmű a mondanivalód.

Mindezek alapján érdemes feltenni néhány kérdést magadnak:

 • Olyan termékem vagy szolgáltatásom van, melyet már jól ismernek az emberek? Ha igen, akkor egy háttérvideó nem sok plusz értéket tud hozzáadni.
 • A weboldalam olyan fizikailag nem létező termékekről szó, mint amilyen például egy pénzügyi termék? Mert ha igen, akkor elég nehéz lesz olyan videót készíteni, mely azt jól bemutatja.
 • Olyan terméket árulok, mely egyedi a piacon, esetleg olyat, amit egyszerűbb mozgóképen bemutatni, mint leírni? Ha igen, akkor egy háttérvideó tökéletes választás.
 • Olyan szolgáltatást árulok, mely érzéseket vált ki? Egy videón a szolgáltatáshoz kapcsolódó érzések remekül bemutathatók.
 • Fontos számomra, hogy a videóban látható tartalom minden látogató számára megjelenjen, illetve a videó hiányában az oldal, ahol megjelenik, elveszti az értelmét? Ilyenkor nem feltétlenül érdemes a videóra hagyatkozni, és utóbbi esetben meg kell győződnöd arról, hogy minden böngészőn jól jelenik meg a weboldal, és nem csak egy statikus kép, vagy semmi sem látható helyette.

Jó pár szempont, mely segíthet a döntésben. Ezeket mindenképpen gondold át, mielőtt belevágnál egy háttérvideó készítésébe és a weboldalad átalakításába, mert sokat nyerhetsz egy jó háttérvideóval, de bukhatsz is rajta.

Hogyan használd a háttérvideókat?

Ha mindezek átgondolása után úgy érzed, hogy a Te esetedben hatékony lehetne egy háttérvideó, akkor itt van néhány szempont, amire érdemes figyelni, hogy ne kövess el hibát a használatuknál. (Később arra is kitérünk, hogy milyen esetekben érdemes videót használnod, és mikor nem.)

1. Passzoljon a márkádhoz

Ne felejtsd el, hogy a videók révén könnyebben meg tudod mutatni az image-edet és a személyiségedet az embereknek. A videó témáját tehát úgy kell kiválasztanod, hogy az erősítse az ajánlatodat. A színek és a hangulat pedig illeszkedjen a weboldalad vizualitásához.

2. A háttérvideó maradjon a háttérben!

Ne a háttérvideó legyen a weboldalad fókuszpontjában. Annál kevésbé zavarja meg a felhasználókat, minél inkább sikerül háttérbe szorítanod. Használj kevesebb mozgást benne, finomak legyenek az átmenetek, melyek így nem zavarják a szemet! Kerüld a gyors pásztázást, vagy a remegő képeket! Ha pedig szöveget helyezel a videó fölé, akkor az olvashatóság érdekében használj megfelelő kontrasztot vagy árnyékot!

3. FIGYELJ AZ OPTIMÁLIS HOSSZÚSÁGRA!

Ha túl rövidre szabjuk a háttérvideók hosszát, akkor a folyamatos ismétlődés miatt zavaróvá, szakadozottá válhat a lejátszás. Viszont, ha a videó túlságosan hosszú, akkor a felhasználó már azelőtt elkattint az oldalról, hogy a videót végignézte volna, és az kiválthatta volna a kívánt érzelmi hatást. Ráadásul egy hosszabb videó nagyobb méretű is, vagyis lassítja az oldalad.

De hogy konkrét számokról is szó essen: egy 10 másodpercnél rövidebb videó valószínűleg túl rövid lesz, míg egy 30 másodpercnél hosszabb videó viszont túl hosszú, de persze minden eset más és más, úgyhogy ettől el lehet térni. 10-15 másodperces hosszúság már megfelelő lehet, ha egy 6 MB-nál kisebb méret társul hozzá.

Ennek a videónak nem kell a végtelenségig ismétlődnie, mert csak terheli a felhasználók gépének processzorát és lassítja a weboldal betöltődését. Ha hosszabb videót használsz, akkor célszerű lekapcsolni az ismétlődést, és csak egyszer lejátszani. Rövidebb videóknál is célszerű egy JavaScript használatával megoldani, hogy az ismétlődés egy idő után megszakadjon.

Optimális hosszúság

Optimális hosszúság

4. KAPCSOLD LE A HANGOT!

Azt már a nem teljes kijelzős háttérvideók előtt is tudni lehetett, hogy ha egy videó automatikusan – tehát a felhasználó aktív közreműködése nélkül -, hanggal indul el egy weboldalon, az rendkívül tudja idegesíteni a felhasználókat. A háttérvideókhoz nem szükséges hang, hagyni kell, hogy a mozgóképek magukért beszéljenek. De ha mégis lenne hozzá, akkor meg kell adni a felhasználónak a lehetőséget, hogy a hangerőt maga állítsa be.

Hang nélkül

Hang nélkül

5. TÖREKEDJ A LEGJOBB MINŐSÉGRE!

A cég image-ét meghatározó háttérvideók esetében nem engedhető meg, hogy azok gyenge minőségben jelenjenek meg. Mindig a lehető legjobb minőségre kell törekedni, hogy minden mozgás, képátmenet zökkenőmentes legyen, tekintet nélkül arra, hogy milyen hosszú a videó, illetve mekkora a mérete.

Ez persze nem jelenti azt, hogy ne kellene tömörítened, hiszen lassúnak érzékelik majd a nagyméretű videó miatt a weboldaladat a látogatók. Használhatsz overlayt, mert segít abban, hogy egy elfedd egy gyengébb minőségű videó hibáit. A div-et helyezd a videó után, és használhatod az ::after pszeudo-elemet is. Győződj meg arról, hogy a látogatók jobb gomb használatával irányítani tudják a videót.

6. NE FELEDKEZZ MEG AZ OKOSTELEFONT ÉS TABLETET HASZNÁLÓKRÓL!

Mivel a háttérvideók futtatása a legfejlettebb technológia része, ezért nem minden eszköz képes lejátszani őket. Vagyis azon eszközök számára, melyek nem tudják megjeleníteni ezeket a videókat, valamilyen alternatív háttérképről kell gondoskodni.

Cég-image

Cég-image

7. TARTSD ÉSZBEN A WEBOLDAL SEBESSÉGÉT!

Mivel ezeknek a háttérvideóknak a mérete is nagyobb, mint egy háttérképé, így az egész oldal betöltési sebességének lassulását fogja eredményezni. Kérdés, hogy ez megéri-e neked vagy sem, illetve hogy a weboldal más részeinek optimalizálásával mérsékelni tudod-e az oldal sebességcsökkenését?

Hogyan tedd a videóidat még hatékonyabbá?

Habár egyre több weboldal használ manapság videókat, sok esetben a webdesign nem igazán támogatja a megjelenítésüket az oldalon, mert nem veszi figyelembe a videók egyedi természetét. Ez pedig inkább rontja a hatékonyságukat, mintsem javítaná. Ha Te is szeretnéd a lehető leghatékonyabban bemutatni a videóidat a weboldaladon, akkor az alábbi tanácsokat vedd figyelembe!

1. Szembetűnő helyre tedd!

A legtöbb esetben, amikor felkerül egy videó egy weboldalra, akkor annak a figyelem középpontjába kellene kerülnie. Ezt pedig támogatnia kellene az elhelyezésnek is. Ez alapvetően azt jelenti, hogy érdemes mindjárt az oldal tetejére, a cím alá helyezni, azaz a hajtás fölé. Elképzelhető persze, hogy a weboldalad nem hagyományos elrendezésű, de ilyenkor is arra kell törekedned, hogy kiemelkedő helyet kapjon rajta a videód, ha már időt és pénzt fordítottál az elkészítésére.

2. Gondoskodj megfelelő háttérről!

Annak érdekében, hogy a figyelem megmaradjon a videódon, érdemes olyan háttér elé helyezni, mely nem zavarja meg a felhasználókat. Amennyiben a weboldal-háttered túlságosan zsúfolt, “túl sok minden történik rajta”, akkor az nemcsak a videódról vonja el a figyelmet, hanem az egész weboldalad zűrzavaros megjelenésűvé teszi.

3. Hagyj elegendő whitespace-t!

Egy másik fontos dolog, amellyel elkerülhető a zsúfoltság érzése a weboldaladon, ha megfelelő méretű üres teret, azaz whitespace-t hagysz a videóid körül. A negatív tér pontos mérete természetesen attól függ, hogy milyen a layoutja a weboldaladnak, de a lényeg az, hogy inkább bővebbre vedd, ha azt szeretnéd, hogy valóban kitűnjön a videód. A whitespace használatáról itt írtunk bővebben.

4. A fontos (vagy hivatkozott) elemeket a videód közelébe helyezd!

Amennyiben vannak olyan elemek, melyekre a videód hivatkozik, akkor azt a videó közelébe, a felhasználó szeme elé helyezd, hogy ne kelljen keresgélnie. Például, ha a videóban elhelyezett call to action egy űrlapra hivatkozik, akkor az az űrlap vagy a videód mellett vagy közvetlenül alatta legyen megtalálható. Ezzel a megoldással nagymértékben javíthatsz a konverziós arányodon.

Milyen hosszúságú videókat készíts?

A háttérvideóknál már érintettük a kérdést, de lássuk azt is, hogy ha nem háttérvideókról van szó, akkor milyen eszközön, milyen hosszúságú videókat nézünk inkább! A legnépszerűbb terjedelem az 1-3 perc hosszúságú, ez minden eszközön az első helyen állt egy korábbi felmérésben. Az arányok a tabletek 38 százalékos értéke és a tévék 49 százaléka között szóródtak. A második legnépszerűbb kategóriába az egy percnél is rövidebb videók kerültek, tehát látszik, hogy a rövid videó a kedvenc.

A bal oldali grafikonból nagyon világosan kitűnik, hogy az 1-3 perc terjedelmű videók megtekintési száma hogyan magasodik ki mindegyik kategóriában:

Videó megtekintések száma és hosszúsága az egyes eszközökön

Videó megtekintések száma és hosszúsága az egyes eszközökön

A jobb oldali grafikon viszont már azt mutatja, hogy a legtöbb időt összességében mégis a 10 perces és annál hosszabb videókkal töltötték a felhasználók. A teljes videó-nézésre fordított idő 49 százalékát ezek hasították ki okostelefonon, míg tableten 70 százalékát, desktopon pedig 62 százalékát.

A 10 percen felüli kategóriát persze lehet tovább bontogatni, így kiderül, hogy a hosszú, hatvan percet is meghaladó videókat inkább már tévéken nézték, okostelefonon pedig csak kilenc százalékot értek el, de desktopon is csak nyolc százalékot. Erről itt az ábra:

10 perc felett így alakulnak a számok

10 perc felett így alakulnak a számok

A lényeg tehát az, hogy akármekkora céged is van, érdemes tapogatózni az online videók irányába. Mivel a mobilok használata egyre nő, ezért a videók és a hatásos tartalom iránti igény is bővül. Válassz ki egy tartalmi megoldást, és vágj bele, mert most még megelőzheted ezzel a konkurenciát.

Címkék: ,

A Webshark.hu a hozzászólásoknál előzetes moderálást alkalmaz. Moderálási szabályaink itt olvashatók.