Most már a minőségi mutató előzményeit is láthatod az Adwordsben

Adwords

Ezen a héten a Google olyan fejlesztéseket eszközölt az Adwords minőségi mutató jelentésében, melyek révén sokkal árnyaltabb képet kaphatunk erről az adatról. Ráadásul most már minden előzményre is rálátást kaphatunk.

A minőségi mutató jelzi a hirdetők számára, hogy mennyire relevánsak a kulcsszavaik, a hirdetéseik és az érkező oldalaik. A minőségi mutató olyan elemekből áll össze, mint a várható átkattintási arány (CTR), a hirdetés relevanciája, vagy a céloldali élmény. A Google most az ezekre vonatkozó pontszámokkal bővítette az Adwords jelentését.

Ahhoz, hogy ezeket lásd, mindössze annyit kell tenned, hogy az oszlopok módosításánál kiválasztod először a Minőségi mutató sort, majd rákattintva kiválasztod a “Várt CTR”, a “Hirdetés relevanciája” és a “Céloldal élménye” mutatókat. Ezután már meg is jelennek a megszokott kulcsszójelentés oszlopai között.

Ennél azonban még tovább ment a Google, ugyanis mindezen mutatóknál az előzményekbe is betekintés enged, vagyis láthatóvá válik, hogy korábban miként alakult a várt CTR, a hirdetés relevanciája és a céloldal élménye. Azt ugyanakkor a Google megjegyezte, hogy ezek az előzmények legfeljebb 2016. január 22-ig érhetők el, ennél korábbi adatokat nem tárol a rendszer.

Az oszlopot nap szerint is lehet szegmentálni, így látható, hogy az előző napokon miként alakult a minőségi mutató, de ugyanígy a megfelelő időintervallumot kiválasztva a lebontásnál, illetve az időnél beállítható heti, havi vagy évenkénti bontás is.

Amire a Google felhívja a figyelmet, hogy a legfelső sor az előzmények oszlopban mindig a legutolsó ismert minőségi mutatót mutatja, míg a minőségi mutató oszlopban található szám a jelenlegi minőségi mutatót jelzi, bármilyen dátumtartomány van is beállítva. Amennyiben nem volt elegendő megjelenítés a minőségi mutató meghatározásához, akkor nem látható pontszám az adott sorban.

Címkék: ,

A Webshark.hu a hozzászólásoknál előzetes moderálást alkalmaz. Moderálási szabályaink itt olvashatók.