Az agresszív linképítőket bünteti a Google algoritmusfrissítése?

Valami történt az elmúlt héten a Google találati oldalain, de biztosat senki nem tud. Elképzelhető, hogy a Pingvin algoritmus frissült, de más vélemények is vannak. Az eredmény viszont az, hogy hatékonyabban bünteti a linkspamet a Google.

Változtatott valamit az algoritmusain a Google az előző héten a linkspamekkel összefüggésben. A cég természetesen nem kommentálta az algoritmusmódosítással kapcsolatos híreket. A szakértők szerint nagy valószínűséggel olyan változásra került sor, mely az agresszív linképítőket sújtja elsősorban.

Az adatok alapján az látszik, hogy a frissítésre még 2017. február 1-jén került sor. A találati oldalakat elemző eszközök, mint a MozCast, az Algoroo vagy a RankRanger jelentős kilengéseket jelezték erre a napra.

Feltételezések vannak csak a változással kapcsolatban. Lehetséges, hogy egy módosításra került sor a Pingvin algoritmusnál, mégpedig azzal kapcsolatban, hogy miként képes észlelni és leértékelni az értéktelen linkeket. Az is elképzelhető azonban, hogy egy teljesen új algoritmust vetett be a Google.

Ami viszont tisztán látszik, hogy a black hat SEO közösségből nagyon sokan észlelték a dolgot, és egyben elkezdtek panaszkodni, hogy az eddigi taktikájuk már nem működik igazán jól. Sokan arról beszéltek, hogy az úgynevezett magán bloghálózatoknál vannak komoly gondok. Néhányan persze úgy látják, hogy a Google csak lassított az új linkek felvételénél, illetve vannak akik szerint egyszerűen bünteti az oldalukat a kereső.

Ugyanakkor az is figyelemre méltó, hogy a tiszta módszerekkel dolgozó SEO-sok szinte semmit sem vettek észre a változásokból, így nem is panaszkodtak a találati oldalakon történő helyezés-módosulásokkal kapcsolatban.

Címkék: , ,

A Webshark.hu a hozzászólásoknál előzetes moderálást alkalmaz. Moderálási szabályaink itt olvashatók.