Megzavarta az embereket a Google feketével írt találati oldala

6

Ha nálad is csak fekete, illetve sötétszürke színnel jelentek meg a találati oldalon a szövegek az elmúlt pár napban, akkor ne aggódj: a Google állítólag megint csak tesztelt valamit. Ma már visszaváltottak kékre.

Egy nemzetközi tesztről van szó, mégpedig egy viszonylag sokakat érintőről – legalábbis a The SEM Post cikke szerint. Mi is így láttuk még tegnap is a találati oldalakat:

A Google feketével írt találati oldala

A Google feketével írt találati oldala

Úgy tűnik, hogy a Google nagyon bátor most a legújabb szín-tesztjénél, hiszen, mint a képen is látszik a korábbi kék színű linkeket egyszerűen lecserélte feketére, valamint sötétszürkére. A teszt a jelek szerint valamikor pénteken vagy szombaton kezdődhetett, és a visszajelzésekből ítélve nagyon összezavarta az embereket.

Az új színséma rendkívül egyszerű: az eddigi kék linkek feketére változtak, de csak abban az esetben, ha az adott oldalt még nem látogatta meg az érintett személy. Ugyanis a korábban már meglátogatott oldalak linkjei az eddigi lilába hajló szín helyett sötétszürke színt kapnak. A kettő között – mármint a fekete és a sötétszürke között – alig látható a különbség, szinte semmi, úgyhogy elég nehéz megmondani, hogy melyek a már korábban megtekintett oldalak a találati listában.

És, hogy teljes legyen a kép, nemcsak a normál “10 link” címsora változott, hanem a “kiemelt részletek” esetében is megtörtént a csere.

A visszajelzések szerint az új színséma nem túl népszerű, akadnak akik azt hiszik, hogy valami vírus támadta meg a gépüket. Nagyon sok fórumon hallhatók panaszos hangok, úgyhogy vagy egy rendkívül széles körű nemzetközi tesztről van szó, mely lényegesen több embert érintett, mint az általában megszokott egy százalék, vagy pedig nagyon elégedetlenek az emberek a találati oldallal. A The SEM Post valószínűnek tartotta, hogy a Google vissza fog térni a korábban megszokott valamelyik kék árnyalathoz, ami mára meg is történt.

Erről a kékről egyébként érdemes tudni, hogy 41 féle változatát tesztelte mostanában, illetve teszteli még mindig a Google, mint az nemrég kiderült az SMX Westen. Itt látható kétféle verzió a kékből is:

A kék kétféle árnyalat Google-keresésnél

A kék kétféle árnyalat Google-keresésnél

De ennél világosabb kékekkel is találkoztak az emberek, ami nagyon közel van az Amerikában rivális keresőnek számító Bing által használt kékhez.

Nektek melyik tetszik? És a feketével írt találati oldal?

Címkék: ,

A Webshark.hu a hozzászólásoknál előzetes moderálást alkalmaz. Moderálási szabályaink itt olvashatók.

Széchenyi 2020