Nincs több kínlódás a matekkal: egy app, ami a mobilod kamerájával megoldja a feladatokat

3

Hatalmas az ötlet, mert elképesztően sokat tud segíteni ez az app, ha nem boldogulsz a matematikával. A PhotoMath mobilos applikáció megdöbbentően egyszerűen működik, mivel a kamerával csak a megoldandó egyenletre kell fókuszálni, és már köpi is az eredményt. És ha kéred, akkor levezeti neked a megoldást.

Csak irányítsd rá a kamerát, és már meg is van az eredmény. Ennyit a matekfeladatokkal való kínlódásról. És a jövőről. A lentebb mellékelt vidóból látszik, hogy mennyire pengén működik az applikáció. A fejlesztő szerint a PhotoMath „olvassa és megoldja a matematikai kifejezéseket a mobiltelefon kameráját használva, valós időben. Könnyűvé és egyszerűvé teszi a matekot azzal, hogy megtanítja a felhasználókat, miként oldjanak meg matematikai egyenleteket.”

PhotoMath from MicroBLINK on Vimeo.

Azért nem csak megold az app, hanem tanít is: levezeti, hogy miként jutott el a megoldásig, lépésről lépésre. Az app fejlesztője, a MicroBlink pedig még több lehetőséget ígér a továbbiakban, bár erről egyelőre nem osztott meg részleteket.

Nyilván csalni is lehet majd az appal, és nyilván lehet aggódni amiatt is, hogy most mi is lesz a matematika-oktatással, mi lesz a gyerekekkel. De legyünk optimisták: akár otthon, akár dolgozatoknál be lehet vetni az alkalmazást, ha másért nem, csak hogy ellenőrizzük a megoldásunk helyességét. Ideális esetben inkább erre kellene használni, a matekházi előtt görnyedve sokat segít, ha már tényleg nincs egy használható gondolatunk sem, ami a megoldáshoz elvezetne. De nyilván a matektanárok is már készülhetnek arra, hogy dolgozatok előtt, az óra elején össze kell majd szedegetniük az okostelefonokat.

A PhotoMath iOS-re, Windows Phone-ra és Androidra is elérhető.

Címkék: ,

A Webshark.hu a hozzászólásoknál előzetes moderálást alkalmaz. Moderálási szabályaink itt olvashatók.

Széchenyi 2020