Már 5 link elhelyezését engedi az Instagram a bioban

Az Instagram-felhasználók most már akár 5 darab linket is elhelyezhetnek profiljuk biojában. A hírt Mark Zuckerberg jelentette be csatornáján. Mint mondta, valószínűleg ez volt az egyik leggyakrabban megfogalmazott kérés az Instagram felé a felhasználók részéről.

Minden felhasználói fiók számára elérhető az a funkció, hogy akár 5 linket is elhelyezhetnek a bioban, mely eddig többnyire csak egy link közzétételét tette lehetővé. A funkció a Profil módosítása – Hivatkozás megosztása – Külső hivatkozás megadása menüpontokon keresztül érhető el. A linkek pedig bármilyen sorrendben elrendezhetők, vagyis meghatározhatja a profil tulajdonosa, hogy a számára legfontosabb link az első helyen álljon.

Több link elhelyezése (Forrás: Meta)

Az első tesztek alapján, akár az Instagram konkurenciájának linkjei is elhelyezhetők a linkek között, tehát hivatkozhatunk akár a TikTokra vagy a YouTube-ra, de azért a Facebookra egy dedikált linkkel is lehet mutatni, ami egy profinak kinéző, lekerekített Facebook-ikont jelent, a hozzá tartozó szöveggel. Egyébként a kifelé mutató egyéb linkeknél semmilyen személyre szabhatóság nem érhető el.

A linkek nem egy új böngészőablakban nyílnak meg, hanem magában az Instagram-appban. Ahhoz, hogy a linket böngészőben nyissuk meg a három pontos menüre kell kattintani, majd ott kiválasztani a böngészőben történő megnyitást.

A hírnek valószínűleg mindenki örül a „link in bio” szolgáltatást kínáló cégeken kívül, mint például a Linktree. Ők az eddigi Instagram-korlátra építették az üzletüket, mely alól hirtelen kihúzta a szőnyeget a Meta. Az ötlinkes korlát is persze feszítő marad még sokak számára, így azért valószínűleg teljesen nem tűnnek el ezek a szolgáltatások sem.

Az Instagram a lépéssel valószínűleg a TikToknak igyekezett keresztbe tenni, ugyanis a platformon kattintható linket csak az üzleti fiókokban lehet elhelyezni, így az egyszerű felhasználók vagy tartalomkészítők jelenleg még nem tudják más weboldalra vezetni a követőiket erről a platformról.

Mindenesetre a változás révén a cégek lehetőséget kapnak arra, hogy növeljék a weboldalukra, webáruházukba vagy bármely más online platformjukra irányuló forgalmat. A több link révén bővül a promóció lehetősége, de leginkább talán a konverziók számát emelhető általa.

Címkék:

A Webshark.hu a hozzászólásoknál előzetes moderálást alkalmaz. Moderálási szabályaink itt olvashatók.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Széchenyi 2020