Miért nem vállaljuk 2013 előtt készült weboldalak fejlesztését?

Egyre többen keresnek meg minket olyan kéréssel, hogy régi oldalaikon végezzünk el fejlesztéseket: helyezzünk el benne új funkciókat, korszerűsítsük, redesignoljuk vagy csak egyszerűen javítsunk meg rajta “ezt meg azt”. Ez azonban sok esetben már nem optimális megoldás. Ehelyett érdemesebb új weboldalban gondolkodni.

Egy weboldal olyan, mint egy autó. Ha már régi, akkor egy idő után nem igazán éri meg javítgatni, mert túl sokba kerül, miközben technológiailag túlhaladottá válik. Weboldalaknál annyi a különbség, hogy némileg gyorsabb az avulásuk, mint egy autónak. Egy 4-5 éves weboldal, melyhez nem nyúltak hozzá, nem lett új technológiai alapokra helyezve, akár teljes mértékben korszerűtlennek mondható mai szemmel nézve. Gondolj csak arra, hogy mennyit változott akár 2012-höz képest a világ! Mennyivel többet használunk mobileszközöket, vagy akár mennyit változtak a mobileszközök képességei.

Egy weboldal esetében pár dolgot figyelembe kell venni.

Mindezen tényezőkről sokat lehetne írni, meg is tettük ezt több bejegyzésünkben, úgyhogy ezeket nem ismételnénk meg, a linkek a fontosabb információkhoz vezetnek.

Ezért szoktuk ügyfeleinknek azt mondani, hogy egy 4-5 éves weboldal esetében már nem elegendő a csiszolgatás, javítgatás, ráadásul ez nem igazán vállalható szakmailag sem. Természetesen hozzá lehet nyúlni minden weboldalhoz, azonban ilyenkor már szinte kivétel nélkül jobb megoldás a megjelenést és az alapokat rendbe rakni, hiszen az idejétmúlt alapokra már nem lehet stabil funkciót, weboldalt építeni.

A 2013 előtti weboldalaknál érdemes kalkulációt végezni azzal kapcsolatban, hogy mennyi időbe telik a javítgatásuk, az életben tartásuk, és ez milyen anyagi ráfordítást igényel. Mivel mi ezzel foglalkozunk, így számunkra már kiderült, hogy egy korszerű alapokon, a trendeknek megfelelő megjelenéssel elkészített weboldal olcsóbb és gyorsabb megoldás, mint egy régi, túlhaladott weboldal fejlesztése.

Így ügyfeleinknek azt javasoljuk, hogy régi, 2013 előtti weboldaluk időt pazarló javítgatása helyett inkább egy új weboldalt készíttessenek. Hiszen ezzel a megoldással jobban járnak. Ezért itt is jelezzük, hogy mostantól már nem vállaljuk 2013. január 1. előtt készült weboldalak fejlesztését.

A Webshark.hu a hozzászólásoknál előzetes moderálást alkalmaz. Moderálási szabályaink itt olvashatók.

Széchenyi 2020