A Z-generációnak már nem a Google a kereső, hanem a TikTok

Úgy tűnik, hogy a Z-generáció már inkább a TikTokon keres, mert jobban szeretik a videóformátumban kapott eredményeket és a személyre szabottabb válaszokat. Legalábbis ez derül ki egy nemrég készült felmérésből.

2023. 10. 06. - tovább olvasom

Google algoritmusok: Panda, Pingvin, Kolibri, Fred és a többiek (Frissítve, 2023.11.29.)

Az algoritmusok határozzák meg azt, hogy miként szerepel a weboldalad a Google találati oldalain. Ezért nem árt ismerni őket, és igazodni hozzájuk. (Frissítés, 2023.11.29. – Egy új fejezettel bővítettünk: Nem feltétlenül büntet a tartalom átdátumozása miatt a hasznos tartalom algoritmus)

2023. 11. 29. - tovább olvasom

Mi az az AMP? Hogyan optimalizálhatod az AMP-s oldalad? (Frissítve, 2022.05.04.)

Mindenki azt szeretné, ha mobilon is egy szempillantás alatt töltődnének be a kívánt webes tartalmak. A Google ezért 2015 végén elindította az Accelerated Mobile Pages szabványt. Cikkünk első verziója is ekkor készült. (Frissítés, 2021.07.23. – Egy új fejezettel bővítettünk: A Webes történetek az új AMP?)

2022. 05. 04. - tovább olvasom

Miért érdemes https-re váltanod? És milyen problémák adódhatnak a váltásnál?

Még nem https-alapú a weboldalad? Akkor itt az ideje a váltásnak. Ma már a Google első oldali találatainak fele https-alapú, és egyre szigorúbb a Chrome is. (Frissítés, 2019. 02. 28. – Hogyan viszonyulnak az emberek a Chrome http-figyelmeztetéséhez? Egy kutatás megmutatta.)

2019. 02. 28. - tovább olvasom

A Google mobil index lett a SEO alapja: mit kell tudnod róla? (Frissítve, 2023.11.10.)

A mobil first index a weboldalak mobilos verzióját térképezi fel, indexeli, és ez alapján rangsorolja őket, nem pedig az asztali gépes megjelenés alapján. Vagyis az eddigi desktop oldalakon alapuló index helyett a mobil index lett a rangsorolás alapja a Google kereséseknél. De mire figyelj, hogy ne legyen gond? (Frissítés, 2023.11.10. – Egy új fejezettel bővítettünk: 5 év után végre teljessé vált a mobile-first index)

2023. 11. 10. - tovább olvasom

Google

Mit tud rólad a Google? És hogyan törölheted ezeket az adatokat?

Azt nyilván Te is tudod, hogy a Google adatokat tárol különféle, a szolgáltatásaihoz kapcsolódó tevékenységeidről. Ezzel szembesülsz egy-egy keresésnél, a térkép használatánál, felbukkanó hirdetéseket látva. Ezeket az adatokat Te is megnézheted bármikor, sőt kezelheted is őket. Mutatjuk, hol és hogyan.

2017. 04. 13. - tovább olvasom

Megzavarta az embereket a Google feketével írt találati oldala

Ha nálad is csak fekete, illetve sötétszürke színnel jelentek meg a találati oldalon a szövegek az elmúlt pár napban, akkor ne aggódj: a Google állítólag megint csak tesztelt valamit. Ma már visszaváltottak kékre.

2016. 05. 10. - tovább olvasom

Bookmark Manager

Bookmark manager: most már egy nagyon barátságos felületen kezelheted a Chrome-könyvjelzőidet

Új Bookmark Managert gyártott le a Google, melyet tegnap közzé is tett a Chrome internetes áruházban. Így egy jóval kellemesebb felületen piszkálgathatjuk mostantól chrome-os könyvjelzőinket.

2014. 10. 30. - tovább olvasom

Google

Nézd meg, mennyit változott a Google weboldala az elmúlt 17 évben!

A nagyon korszerűnek tűnő, a fejlesztésekben mindig élen járó tech-cégeknél – mint a Google, az Apple vagy a Microsoft – általában az újdonságaikra fókuszálunk. Pedig a legtöbbnek már komoly, 20-30 vagy akár 40 éves múltja van. Foglalkoztunk korábban már a Microsofttal és az Apple-lel is, valamint Facebook oldalunkon is gyakran belesiklunk egy-egy múltidézésbe. A Google ezidáig kimaradt, ezért most pótoljuk.

2014. 08. 21. - tovább olvasom

Google SEO

Így használd a Google keresőt! Hogy tényleg megtaláld, amit keresel

A Google nem csak egy egyszerű kereső, ahová beírunk pár szót és kidobja a választ. Gyakran nem azt adja ki, amit keresünk. Ilyenkor elkezdjük szidni, majd próbálkozunk mindenféle extrém keresési kifejezés beírásával, hogy a megfelelő választ kicsikarjuk belőle. Pedig lehet, hogy csak nem ismerjük azokat a megoldásokat, melyekkel finomhangoltabb kereséseket tudunk végrehajtani a kis fehér mezőben.

2014. 07. 28. - tovább olvasom